Połączenie kremowego i intensywnego w smaku sera i chrupiących krakersów jest fenomenalne
Dla 6 osób
Składniki:
opakowanie makaronu penne (kolorowego) - ja użyłam świderków, bo akurat je miałam
pęczek świeżej bazylii
500 g pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
opakowanie pikantnych krakersów
2 opakowania sera pleśniowego (z niebieską pleśnią np. Lazur)
sos do sałatek włoski (np. knorr),
sól, pieprz
Sałatka makaronowa z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować, a krakersy pokruszyć. Bazylię porwać lub pokroić na paseczki (krojona bazylia szybko ciemnieje). Pomidorki przekroić na pół, zaś ser pokruszyć. Sosik rozmieszać w oliwie z pierwszego tłoczenia, dodać czosnek.
Komentarze