Sałatka letnia z kabanosem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowa, kolorowa, pełna witamin i dobrych składników. Sezonowa, można się nią zajadać na lunch, obiad albo kolację.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Sałatka:

    1 opakowanie roszponki
    6 truskawek
    8 gron winogrono ciemne
    15 dkg sera blue
    1/2 pęczka szparagów zielonych
    2 łyżki płatków migdałowych
    1/2 opakowania ciasta francuskiego
    100 g kabanosów
    liście bazylii świeżej

    sos:

    2 łyżki octu winnego
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka miodu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sałatki Wina

Sałatka letnia z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroję na 2 cm paski. Kabanosy kroję na 3 cm kawałki. Każdy kawałek kabanosa zawijam w pasek ciasta. Układam na blaszce na papierze do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i wstawiam blaszkę na 15 minut aż ciasto się zarumieni.


    Szparagi kroje na kawałki 4 cm i przesmażam na patelni, mają być aldente. Roszponkę układam na talerzu, dodaję truskawki, winogrono, ser pokrojony, dodaję przekąski z kabanosów, posypuję płatkami migdałów, dodaje liście bazylii. Składniki sosu mieszam w słoiku i polewam sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować