Sałatka królewska

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta do wykonania z łatwo dostępnych składników, z marynowanego selera , szynki i sera żółtego.
Ładnie wygląda w szklanym słoiczku lub salaterce. Polecam na różne okazje. W innej wersji można do niej dodać pokrojone 4 plastry ananasa z puszki, ale u nas nie każdy lubi więc ja nie dodawałam.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na jeden półmisek:
    1 słoiczek selera marynowanego
    ½ pora
    15 dag sera żółtego w kostce
    20 dag szynki gotowanej
    4 jajka
    1 mała puszka kukurydzy
    3 łyżki majonezu
    Sól himalajska do smaku
    Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Szynki Ser

Sałatka królewska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w kostkę.
    Seler i kukurydzę osączyć z zalewy, przełożyć do salaterki, dodać pokrojony w kostkę por, szynkę gotowaną i żółty ser, doprawić do smaku solą oraz pieprzem , dodać majonez wymieszać, schłodzić w lodówce i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować