Sałatka konserwowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka z kabanosami i warzywami konserwowymi, idealna na piknik, czy imprezę.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -150 g cienkich kabanosów drobiowych
    -200 g zielonych oliwek nadziewanych papryką
    -100 g pieczarek konserwowych
    -1 puszka ciecierzycy konserwowej
    -6 dużych plastrów papryki konserwowej
    -1,5 łyżki majonezu
    -2 łyżki jogurtu naturalnego
    -pieprz świeżo mielony

Sałatka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki kroimy na pół, paprykę w kostkę, pieczarki w kostkę, kabanosy w kostkę. Wrzucamy do miski i dodajemy odsączoną cieciorkę.
  • 2. Dodajemy jogurt wymieszany z majonezem, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Odkładamy na minimum 10 minut do lodówki aby smaki się przegryzły. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy