Sałatka kolorowa pekinka

0 (0 ocen)

Prosta i smaczna sałatka w orientalnym stylu, z dodatkiem duszonej cebulki. Taki kolorowy dodatek świetnie uzupełni obiad. Polecam!

Składniki:

  • 1 większa kapusta pekińska (600 g)
    1 słoik szparagów białych, ciętych, w zalewie (170 g po osączeniu)
    1 duże jabłko (200 g)
    1 duża pomarańczowa papryka (200 g)
    1 duża zielona papryka (200 g)
    1 duża biała cebula (150 g)
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    5 łyżek oliwy
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżeczki curry
    sól do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka kolorowa pekinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka kolorowa pekinka 1. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę i dusić z dodatkiem curry 5 – 7 min. Wystudzić.
    Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Pozbawione gniazd nasiennych jabłko i obie papryki pokroić w kostkę, następnie dodać do kapusty. Dołożyć szparagi, natkę pietruszki i przygotowaną cebulę, wlać sok z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do smaku.

Porady

Szparagi z zalewy można zastąpić konserwową fasolką szparagową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować