Sałatka kijowska

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Szybka w wykonaniu sałatka, która dzięki warstwowemu ułożeniu składników pięknie prezentuje się na stole :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 7 jajek
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    2 czerwone cebule
    ok. 100-150 g żółtego sera
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka kijowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, oddzielić żółtka od białek. Cebulę pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy. Żółty ser i żółtka zetrzeć na drobnej tarce a białka na grubszej.
  • 2. Układać warstwowo: białka, ser żółty, połowa tuńczyka, kilka łyżek równomiernie rozsmarowanego majonezu, cebula, druga połowa tuńczyka, majonez, żółtka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować