Sałatka kebab-gyros warstwowa

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Tajemnicą przepysznego smaku tej sałatki jest idealnie doprawione i przygotowane mięso

  • 60 min

Składniki:

  • 2-3 piersi kurze
    2 duże cebule
    mały słoiczek korniszonów
    puszka kukurydzy
    mała główka kapusty pekińskiej
    mały słoiczek ketchupu oraz majonezu
    1/2 szklanki oliwy
    1/2 szklanki wody
    1 przyprawa kebeb-gyros
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Korniszony

Sałatka kebab-gyros warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi płuczemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie paski. Do garnka wlewamy oliwę, wodę wsypujemy przyprawę i wrzucamy kurczaka. Mięso przygotowujemy około 30 minut. Następnie wyciągamy i przekładamy do miski najlepiej z płaskim spodem. Kiedy mięso ostygnie układamy następne składniki.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i układamy na kurczaka.
  • 3. Smarujemy cienką warstwą ketchupu
  • 4. Korniszony kroimy w kostkę i układamy jako kolejną warstwę. Smarujemy majonezem.
  • 5. Wysypujemy kukurydzę i nakładamy kolejną warstwę majonezu.
  • 6. Wierzch posypujemy poszatkowaną kapustą pekińską
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować