Tajemnicą przepysznego smaku tej sałatki jest idealnie doprawione i przygotowane mięso
60 min
Składniki:
2-3 piersi kurze
2 duże cebule
mały słoiczek korniszonów
puszka kukurydzy
mała główka kapusty pekińskiej
mały słoiczek ketchupu oraz majonezu
1/2 szklanki oliwy
1/2 szklanki wody
1 przyprawa kebeb-gyros
Sałatka kebab-gyros warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi płuczemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie paski. Do garnka wlewamy oliwę, wodę wsypujemy przyprawę i wrzucamy kurczaka. Mięso przygotowujemy około 30 minut. Następnie wyciągamy i przekładamy do miski najlepiej z płaskim spodem. Kiedy mięso ostygnie układamy następne składniki.
2.Cebulę kroimy w kostkę i układamy na kurczaka.
3.Smarujemy cienką warstwą ketchupu
4.Korniszony kroimy w kostkę i układamy jako kolejną warstwę. Smarujemy majonezem.
5.Wysypujemy kukurydzę i nakładamy kolejną warstwę majonezu.
Komentarze