SAŁATKA kalafiorowo - pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to sałatka wykonana m. in. z warzyw sezonowych. Bogata w witaminy i bardzo smaczna.

  • 60 min

Składniki:

  • kalafior 1 szt
    pomidory 4 szt.
    jajka 3 szt.
    majonez 3 łyżki
    sól, pieprz do smaku

Sałatka kalafiorowo - pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kalafiora obłamujemy liście, wycinamy głąb i dzielimy na różyczki, myjemy. Wkładamy do garnka, zalewamy osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Potem odcedzamy na sicie i odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2.

    Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Kroimy w paseczki. Pomidory myjemy, wycinamy szypułki, obieramy ze skórki. Przekrawamy na pół. Wyjmujemy ziarenka. Kroimy wszystkie w kostkę.
  • 3.

    Wszystkie warzywa i jajka wrzucamy do wysokiej miski, łączymy z majonezem, mieszamy delikatnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy