Sałatka kalafiorowa z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta sałatka, która idealnie pasuje jako dodatek do mięs.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Kalafior
    • ½ pęczka koperku
    • 3 ogórki kiszone
    • Kiełki lucerny lub rzodkiewki
    • 2 łyżeczki octu balsamicznego
    • 1 papryka czerwona
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • Sól
    • Pieprz

Sałatka kalafiorowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior 1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie.
    Po ugotowaniu studzimy i dzielimy na małe różyczki.
  • ogórek 2. Ogórka kroimy na pół plasterki.
  • papryka 3. Paprykę kroimy na małe paseczki.
  • koper 4. Koperek drobno siekamy.
  • kiełki 5. Dodajemy kiełki, oliwę oraz pieprz.
  • sałątka 6. Mieszamy i przekładamy do naczynia.
    Na wierzchu polewamy octem balsamicznym
    Sałatka gotowa.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy