Sałatka Justynki

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta, szybka i smaczna sałatka na każdą okazję i bez okazji ;)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kukurydza - puszka lub słoik marchewka - jedna duża lub dwie małe ugotowany na sypko ryż - 1 szklanka natka pietruszki - pół pęczka papryka cebula czerwona czosnek - 1 ząbek oliwa z oliwek - 5 łyżek pół cytryny sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka justynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekaj drobno, paprykę i cebulę pokrój zgodnie z upodobaniem (ja lubię drobniutko). Do miski wrzuć: ugotowany ryż, kukurydzę, paprykę, cebulę, marchewkę i natkę pietruszki. Zrób sos: do szklanki wlej: oliwę z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, wciśnij ząbek czosnku, dodaj sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dobrze wymieszaj i wlej do miski z warzywami, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na około pół godziny. Prosto, szybko i kolorowo ;) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować