Sałatka jarzynowa z curry

0 (0 ocen)

Sałatka z gotowanych jarzyn i fasolki szparagowej, ze szczypiorkiem i lubczykiem, doprawiona curry.

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
    2 małe pietruszki
    1 średni seler
    200 g fasolki szparagowej konserwowej
    1 pęczek szczypiorku
    1/2 - 1 pęczek lubczyku
    2 łyżki śmietany 12%
    2 - 3 łyżeczki musztrady sarepskiej
    1 - 2 łyżeczki curry
    sól do smaku

Sałatka jarzynowa z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka jarzynowa z curry 1. Marchewki, pietruszki i seler obrać, ugotować do miękkości (ewentualnie al dente). Warzywa odcedzić, wystudzić i pokroić na małą kostkę. Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę i posiekaną zieleninę. Dołożyć śmietanę, musztardę, wsypać curry - wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą.

Porady

Fasolkę konserwową można zastąpić świeżą, którą należy ugotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy