Sałatka jarzynowa po rosole

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Jednym z dań po rosole jest sałatka jarzynowa z ugotowanych warzyw, nic nie może się zmarnować :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • marchewki, seler, pietruszki z rosołu
    8 jaj ugotowanych na twardo
    puszka 400g groszku zielonego
    4 średnie cebule
    6 średnich kiszonych ogórków
    6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    duża łyżka musztardy sarepskiej
    sól, pieprz mielony
    majonez ilość wg. gustu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa po rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki bez skórki, ogórki i jajka pokroić w kostkę, cebulę posiekać, wszystko wymieszać, dodać spora soli, musztardę, pieprz mielony i majonez, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować