SAŁATKA JARZYNOWA ozdobiona STOKROTKAMI z jajek

5 (187 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sałatka JARZYNOWA znana każdemu. Jak wiadomo każdy robi ją na swój sposób bo ile domów tyle przepisów. Jeden dodaje coś co ktoś inny nie dodaje itp. Ja dziś swoją ozdobiłam STOKROTKAMI zrobionymi z jajka na twardo dzięki czemu ta tradycyjna sałatka nabrała piękną i niepowtarzalną dekorację.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka groszku konserwowego
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    6 jajek ugotowanych na twardo
    4 średnie marchewki
    1/2 korzenia selera
    4 średnich ziemniaków
    2-3 ogórki kiszone
    sól, pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa ozdobiona stokrotkami z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SAŁATKA JARZYNOWA ozdobiona STOKROTKAMI z jajek 1. Marchewkę, ziemniaki oraz seler dokładnie myjemy i gotujemy na parze wraz ze skórką - nie obrane. Jajka gotujemy na twardo, obieramy 4 sztuki i kroimy w kostkę. Kukurydze i groszek odcedzamy z zalewy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Ugotowane i przestygnięte jarzyny obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem i wyrównujemy wierzch. Pozostawione 2 jajka przekrawamy na pół, białka kroimy w paseczki. Wierzch sałatki smarujemy majonezem i układamy żółtka a wokoło nich robimy płatki z pokrojonego w paseczki białka jajka. Środek - czyli żółtka oprószamy nieco mielonym pieprzem czarnym i dekoracja gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować