Sałatkę jarzynową znamy wszyscy! Często różni się proporcjami warzyw czy dodatkiem jakiegoś magicznego składnika. Moją urozmaiciłam kukurydzą i efektownym podaniem.
1.
- Ugotować marchew, i pietruszkę w jednym garnku a ziemniaki i seler w drugim.
- Jajka ugotować na twardo
- Ugotowane warzywa pokroić w kostkę.
- Jabłka obrać , pokroić w kostkę, tak samo jajka i ogórki.
- Dodać odcedzony groszek i kukurydzę.
- Przyprawić do smaku.
- Wymieszać z majonezem i musztardą.
- Podawać w postaci kulek zrobionych za pomocą łyżki do lodów.
- Udekorować zielenią i pomidorkami koktajlowymi.
Porady
Najlepiej smakuje schłodzona.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze