SAŁATKA JARZYNOWA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYCHOTKA

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,90 kg ugotowanej marchewki
    0,5 kg ugotowanego selera korzennego
    1,30 kg ugotowanej pietruszki
    3 puszki osączonego zielonego groszku
    2 kg jabłek szara reneta
    2 duże białe pory
    25 jajek ugotowanych na twardo
    1,2 kg kiszonych ogórków obranych ze skórki
    majonez ok 3 słoiki
    1 cała musztarda miodowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SAŁATKA JARZYNOWA 1. Zawsze zaczynam od siekania ogórka i osączam go na sitku.
    Potem kroję jabłko i szybko łączę go z pokrojonym i osączonym ogórkiem, wówczas nie ściemnieje. Dalej już po kolei dodaje pokrojone składniki.
    Mieszam z majonezem i doprawiam musztardą miodową, jest to najlepsza musztarda do sałatki.

Porady

Nigdy nie doprawiam takiej sałatki, smak reguluję warzywami i musztardą miodową. Nigdy nie dodaję cebuli ani ziemniaków do takiej sałatki, wtedy może dłużej postać w lodówce i nie skiśnie. Zamiast cebuli dodaję por

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować