Sałatka jajeczno-tuńczykowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Mało składników same jajka i tuńczyk a jaka dobra,zróbcie i przekonajcie się sami,polecam jako dodatek do wędlin i pieczywa

  • 25 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżki majonezu
    1 cebula
    sól himalajska do smaku
    pieprz kolorowy z młynka do smaku

Sałatka jajeczno-tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie aby lepiej się skubały,zostawiam do całkowitego wystygnięcia,obieram ze skorupek,kroję na połówki i wyciągam żółtka. Cebulkę obieram siekam drobno w kosteczkę,tuńczyka osączam z zalewy. Białka ugotowanych jaj ścieram na tarce jarzynowej układam w salaterce,na to daję rozdrobnionego tuńczyka z cebulką,solę do smaku smaruję majonezem i na wierzch przykrywam rozkruszonymi lub startymi żółtkami oprószam pieprzem wstawiam do lodówki na 30 minut aby składniki się przegryzły.

Komentarze

Podobne przepisy