Sałatka jajeczno-porowa

0 (0 ocen)

Żartobliwie nazywana u mnie w domu jako "przegląd lodówki".

Składniki:

  • 5 jajek
    1/2 pora
    1/2 puszki ananasa
    ok 10 plasterków szynki
    ok 3-4 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku

Sałatka jajeczno-porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotować 1. Jajka ugotować na twardo.
  • Pokrojony por 2. Por pokroić, ananasa odcedzić, pokroić w trójkąty.
  • Pokrojona szynka 3. Szynkę i jajka pokroić w kostkę.
  • Połączone ze sobą składniki 4. Por, szynkę, ananasa i jajka połączyć ze sobą, dodać majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy