Sałatka jajeczno-pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 12 min
  • Dla 4 osób

Sałatka zawiera kilka składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako lunch, lekka kolacja, a nawet dodatek do obiadu oraz potraw z grilla.

  • 12 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 jajka
    4 pomidory
    1/2 pęczka dymki lub szczypiorku
    Dodatkowo:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pierz

Sałatka jajeczno-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka należy ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać oraz pokroić w grubszą kostkę.
    Natomiast umyte i osuszone pomidory pokroić tak samo, a szczypiorek drobno posiekać.
    Następnie wszystkie składniki umieścić w misce.
    Całość delikatnie wymieszać z majonezem uprzednio połączonym z jogurtem i na końcu doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy