Sałatka jajeczna z tuńczykiem i papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna sałatka na bazie jajek, z dodatkiem świeżej papryki i tuńczyka.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 czerwona papryka
    1 puszka groszku konserwowego
    1 słoik selera konserwowego
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    świeżo zmielony pieprz do smaku

Sałatka jajeczna z tuńczykiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia, a natępnie pokroić w kostkę.
    Paprykę oczyścić i również pokroić w kostkę. Dodać odsączony z zalewy groszek, seler oraz tuńczyka. Wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy