Sałatka jajeczna z rzodkiewką i brokułem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna sałatka na śniadanie ,kolację czy do pracy ,nie wyszukane składniki , świetna o tej porze roku.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    150/200 gram brokuła
    mały pęczek rzodkiewek
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    czubata łyżeczka ostrej musztardy
    3 łyżki prażonego słonecznika lub pestek dyni

Sałatka jajeczna z rzodkiewką i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł wrzucić na osolony wrzątek gotować 1 minutę od momentu zagotowania,odcedzić.
    Jajka pokroić w ósemki.
    Rzodkiewkę pokroić na plasterki
    Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą dodać odrobinę soli.
    Warzywa i jaka włożyć do miski polać sosem i delikatnie wymieszać ,posypać ulubionymi pestkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy