Sałatka jajeczna z pieczonym schabem i ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo pożywna, szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 sztuk
    schab 150 gramów
    ogórki kiszone 3 sztuki
    ciecierzyca 1/2 puszki
    majonez 2 łyżki
    sól
    pieprz czarny

Sałatka jajeczna z pieczonym schabem i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, aby szybciej ostygły, a następnie pokroić je pokroić w kostkę. Pieczony schab oraz ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki, dodać ciecierzycę odsączoną z zalewy. Dodać majonez, przyprawić sałatkę do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy