Sałatka hamburgerowa big mac - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju, następnie dodać mięso mielone i przyprawy.
Całość smażyć co jakiś czas mieszając. Usmażone mięso odstawić do ostudzenia.
2.Bułki do hamburgerów przekroić na połowę dolne części pokroić w kostkę, górne na osiem trójkątów.
Wyłożyć na blaszkę do pieczenia, włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 5-8 minut.
3.Ogórka konserwowego zetrzeć na małych oczkach tarki, wymieszać z pozostałymi składnikami na sos.
4.Sałatę pokroić w dużą kostkę.
Ogórki pokroić w cienkie półplasterki.
Cebulę czerwoną pokroić w piórka.
5.W średniej wielkości salaterce układamy kolejno: połowę porcji grzanek pokrojonych w kostkę, dwie garści sałaty lodowej, połowę porcji ogórków konserwowych, połowę mięsa mielonego, połowę cebuli czerwonej całość polać połową porcji sosu. Następnie układamy kolejne warstwy z drugiej porcji składników w tej samej kolejności. Na wierzchu układamy grzanki pokrojone w trójkąty.
Komentarze