Sałatka gyros z chipsami

4.98 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna i efektowna

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1/2 kapusty pekińskiej
    kilka kawałków papryki marynowanej
    4-5 ogórków konserwowych
    kawałek pora
    karbowane chipsy o smaku zielonej cebulki
    majonez
    ketchup
    sol, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.98 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka gyros z chipsami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w paski, posypać przyprawami, skropić olejem i obsmażyć na suchej patelni. Pekinkę poszatkować, ogórki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę, pora posiekać. Na dni miski rozłożyć trochę pekinki, na to majonez, mięso, ketchup, pokruszone chipsy, pekinka, majonez, ogórki, papryka, por, reszta pekinki, mięso, ketchup i chipsy. Sałatkę przygotować krótko przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować