Sałatka gyros warstwowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Sałatka gyros warstwowa

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka,
    - 1/2 małego słoika ogórków korniszonów,
    - 1 puszka kukurydzy
    - 1/2 opakowania przyprawy gyros/kebab,
    - 1 czerwona papryka,
    - ok. 10 pomidorków koktajlowych,
    - 1 opakowania sera fety,
    - 2 garście nachos serowych,
    - cała średnia kapusta pekińska,
    - ok. 4 łyżki ketchupu pikantnego,
    - ok. 4 łyżki majonezu,
    - ew. sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka gyros

Sałatka gyros warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w mniejszą kostkę, mieszamy w przyprawie gyros i odrobinie oleju. Odkładamy do 20min. Kukurydzę odsączamy z wody, korniszony kroimy w plasterki lub kostkę w zależności jak są duże. Paprykę kroimy w kosteczkę, kapustę pekińską płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy (wycięłam twarde części). Na patelni na rozgrzanym oleju, smażymy kurczaka na złoty kolor. Odsączamy z wody, przekładamy na dno wysokiej szklanej misy (uzyska najlepszy efekt), polewamy ketchupem. Układamy warstwami warzywa: ogórek, kukurydzę, pomidorki, feta pokruszona, pekińska, majonez (solimy trochę i pieprzymy) i pokruszone nachos, a także w całości dookoła miski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować