1.Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy paprykami i przyprawą do gyrosa. odstawiamy na ok 1,5 h. Czosnek prasujemy, mieszamy z jogurtem i 2 łyżkami majonezu, również odstawiamy.
2.W tym czasie kroimy ogórki w kosteczkę i odcedzamy.Mieszamy z odcedzoną kukurydzą.
3.Paprykę i cebulkę kroimy w drobniutką kostkę.
4.Po upływie 1,5 h smażymy mięso. Gdy wystygnie przekładamy je na dno miski. Dodajemy łyżkę majonezu i łyżkę keczapu. Mieszamy.
5.Kładziemy warstwę ogórków z kukurydzą, ponownie łyżkę majonezu i keczupu. Rozsmarowujemy.
6.Następnie warstwę papryki i cebulki, łyżka majonezu i keczupu, posypujemy dodatkowo przyprawą do gyrosa. Szatkujemy drobno kapustę pekińską i mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym. Wykładamy jako ostatnią warstwę. Sałatkę odstawiamy na ok 2 g do lodówki. Podawać z frytkami
Komentarze