Sałatka gryczana z botwinką i wędzonym kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czasami ma się ochotę na coś, do końca nie wiedząc na co. W takie dni stawiamy na sałatki.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g białej kaszy gryczanej
    700 g wędzonych udek z kurczaka
    1 pęczek botwinki
    1 mała czerwona cebula
    1 łyżka majonezu
    4 łyżki oleju z awokado
    sól, pieprz

Sałatka gryczana z botwinką i wędzonym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko, odcedzamy i studzimy.

    Kurczaka obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od kości i kroimy w kostkę.

    Cebulę drobno siekamy.

    Botwinkę myjemy, osuszamy i siekamy.

    Wszystkie produkty przekładamy do miski, mieszamy z majonezem i olejem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy