Sałatka grillowa z dressingiem pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Pomidora kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Składniki sałatki mieszamy ze sobą.
2.Z natki pietruszki zrywamy listki. Przekładamy je do naczynia blendera, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość blenderujemy na gładko stopniowo dodając sok z cytryny i oliwę. Następnie dressing doprawiamy do smaku.
3.Sałatkę mieszamy z dressingiem do godziny przed podaniem. Nie mieszamy wcześniej, bo sałata zgorzknieje. Podajemy do mięs i dań z grilla.
Do dressingu można dodać 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego.
Życzę smacznego :)
Komentarze