Sałatka grillowa

0 (0 ocen)

Sezon grillowy się rozkręca. Jako dodatek do mięs proponuję taką oto sałatkę.

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki sałat
    2 pomidory
    3 ogórki gruntowe
    1/2 pęczka koperku
    1 mała cebula
    1 opakowanie sera feta

    Sos:
    200ml jogurtu naturalnego
    1 ząbek czosnku
    po szczypcie: soli, pieprzu, majeranku, bazylii, słodkiej papryki, ostrej papryki, estragonu

Sałatka grillowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obieramy, kroimy w kostkę. Ogórka kroimy w półplastry, koperek i cebulę siekamy. Ser feta kroimy w dość grubą kostkę. Wszystko wraz z mieszanką sałat przekładamy do miski.
  • 2. Przygotowujemy sos: przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z jogurtem naturalnym. Próbujemy i ewentualnie dodajemy przypraw do uzyskania intensywnego aromatu ziół.
  • 3. Sos przelewamy do reszty składników. Mieszamy, chłodzimy przez minimum godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy