Sałatka dwa kolory

0 (0 ocen)

Pyszna sałatka z czerwonej kapusty oraz kapusty pekińskiej z majonezem. Świetne połączenie, sałatka idealna do obiadu.

Składniki:

  • 1/3 średniej główki czerwonej kapusty (500g)
    1/2 średniej kapusty pekińskiej (350g)
    1 duża biała cebula
    4 łyżki majonezu
    do smaku - przyprawa typu Vegeta, pieprz czarny mielony

Sałatka dwa kolory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka dwa kolory 1. Kapustę pekińską drobno pokroić, cebulę posiekać - przełożyć do miski. Warzywa posypać 1 łyżeczką Vegety i wymieszać.
  • Sałatka dwa kolory 2. Odłożyć na co najmniej 30 min, by zmiękły.
  • Sałatka dwa kolory 3. Następnie dodać kapustę czerwoną - wymieszać.
  • Sałatka dwa kolory 4. Dołożyć majonez i ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.
  • 5. Czerwoną kapustę poszatkować. Ugotować al dente lub do miękkości (15 - 30 min) w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości octu 10%. Odcedzić i wystudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy