Sałatka z indykiem, rodzynkami i ananasem

5 (153 ocen)

  • 20 min

Lubicie łączyć mięso z owocami ? Ja tak , coś podobnego widziałam w moim sklepie mięsnym i tak powstała ta sałatka.

  • 20 min

Składniki:

  • 210-250 g ugotowanego mięsa indyczego ( golonka, udziec)
    110-120 g rodzynek moczonych w miodzie
    12-15 cm pora
    3-4 plastry ananasa z puszki
    1 puszka kukurydzy
    sól, pieprz , majonez
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Sałatka z indykiem, rodzynkami i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kosteczkę.
    Pora moża wyparzyć , przepołowić i pokroić w dość cienkie piórka.
    Rodzynki , ananasa i kukurydzę odcedzić.
    Ananasa kroimy w 1 cm. cząstki.
    Wszystko razem łączymy doprawiamy i odstawiamy do lodówki w celu połączenia się składników.
    Bardzo dobrze smakuje następnego dnia.
    Przed podaniem dodajemy odrobinę majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować