Lubicie łączyć mięso z owocami ? Ja tak , coś podobnego widziałam w moim sklepie mięsnym i tak powstała ta sałatka.
20 min
Składniki:
210-250 g ugotowanego mięsa indyczego ( golonka, udziec)
110-120 g rodzynek moczonych w miodzie
12-15 cm pora
3-4 plastry ananasa z puszki
1 puszka kukurydzy
sól, pieprz , majonez
Sałatka z indykiem, rodzynkami i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kosteczkę.
Pora moża wyparzyć , przepołowić i pokroić w dość cienkie piórka.
Rodzynki , ananasa i kukurydzę odcedzić.
Ananasa kroimy w 1 cm. cząstki.
Wszystko razem łączymy doprawiamy i odstawiamy do lodówki w celu połączenia się składników.
Bardzo dobrze smakuje następnego dnia.
Przed podaniem dodajemy odrobinę majonezu.
Komentarze