Chrupiąca i lekka sałatka wieloskładnikowa

4.5 (179 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wspaniała i lekka sałatka , która nadaje się do potraw z grilla jak i do obiadu. Jest soczysta i chrupiąca.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
    2 pomidory
    1 długi ogórek zielony
    kapary mały słoiczek firmy "Ole"
    ser feta
    kilka oliwek zielonych i czarnych firmy "Ole"
    mini cebulka konserwowa firmy "Ole"
    1 cebula

    Sos sałatkowy Grecki
    5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy Dodatki

Chrupiąca i lekka sałatka wieloskładnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka 1. Sałatę lodową rwiemy lub kroimy ma małe kawałki. Układamy na dno dużego talerza. Następnie kroimy w małą kostkę pomidory i kładziemy na sałacie. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, a cebulę w półplasterki. Kładziemy na pomidory. Kapary,oliwki i mini cebulkę konserwową odsączamy z zalewy i rozkładamy na sałatce. Oliwki można pokroić w plasterki. Na koniec kładziemy pokrojony w większą kostkę ser feta. Całość sałatki polewamy dopiero przed podaniem rozpuszczonym w oleju sosem do sałatek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować