Sałatka Crab Louis

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy spojrzymy na talerz z góry, sałatka nałożona do miseczki z sałaty lodowej przypomina kraba biegającego po plażach Karaibów :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SOS TYSIąCA WYSP:
    - majonez: 1 szklanka
    - sos chili (może być pikantny keczup): 4 łyżki
    - oliwki zielone: 6 sztuk
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - pieprz zielony marynowany: 1 łyżka
    - Jajko (ugotowane na twardo): 1 sztuka
    - szczypior świeży: 1 pęczek
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    DODATKOWO:
    - krewetki koktajlowe: 40 dekagramów
    - sałata lodowa mała główka: 1 sztuka
    - pomidory: 2 sztuki
    - jajka (ugotowane na twardo): 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka crab louis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać z sosem chili (lub keczupem). Dodać posiekany szczypior, pokrojone oliwki, pokrojone ogórki, posiekane jajko i zielony pieprz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na godzinę.
  • 2. Na talerzach rozłożyć cztery liście sałaty (ważne, żeby były w formie miseczek). Resztę sałaty porwać na kawałki i rozłożyć na całych liściach.
  • 3. Krewetki ugotować na parze (ok. 3 minut), ostudzić i wymieszać z sosem Tysiąca Wysp. Wykładać w sałatowe miseczki, dookoła ułożyć pokrojone w ósemki jajka i pomidory.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Krewetki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować