Sałatka chlebowa z pieczonymi pomidorkami i papryką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Widziałam przepis w jednym z programów kulinarnych na kuchnia+ i w miarę możliwości powtórzyłam...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - ciabatta: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - garść bazylii: 1 sztuka
    - pęczek dymki: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - kremowe balsamico cytrynowe: 1 łyżeczka
    - kremowe balsamico pepperocino: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciabatta Sałatki

Sałatka chlebowa z pieczonymi pomidorkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciabattę pokroić na kromki, zwilżyć oliwą i zapiec na grzanki w piekarniku albo na patelni grillowej. Paprykę opiec w piekarniku do sczernienia skórki, włożyć ciepłą do woreczka foliowego (łatwiej wtedy schodzi skórka), zdjąć skórę, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na nieduże kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek, wrzucić poszarpaną na małe kawałki bazylię (połowę garści) i pomidorki koktajlowe, podsmażyć przez około 3 minuty.
    Do dużej miski wrzucić grzanki połamane na kawałeczki, pokrojoną paprykę, cebulę, szczypiorek, podsmażone pomidorki i pozostałą bazylię, polać 2 łyżkami oliwy, balsamico, wymieszać i podawać bez zwłoki...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować