1.Sałatę rwiemy na mniejsze części i układamy na talerzu. Pomidor kroimy w kostkę i układamy na sałacie.
2.Filet z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na grubość ok 1-2 cm i obtaczamy całość w ulubionej przyprawie do pieczenia kurzcaka. Filet kroimy na połowę. Każdą połówkę owijamy w jeden arkusz papaieru śniadaniowego, który spinamy zszywaczem, co nam ułatwi smażenie. Na suchej patelni układamy arkusz papieru śniadaniowego, układamy filety i smażymy z każdej strony ok 5 minut, na małym ogniu-bez dodatku oleju. Gotowe filety kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki Kromki chleba kroimy w kostkę i delikatnie smażymy na patelni z 1 łyżeczką masła-ok 3 minut. Gotowymi grzankami posypujemy sałatkę.
3.Sos tworzymy mieszając majonez, śmietanę, koperek i kostkę czosnku, którą możemy rozdrobnić tłuczkiem. I sałatka gotowa.
Komentarze