Sałatka Cesarska

4.5 (143 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    3 kromki chleba tostowego
    15 dag pomidorków koktajlowych
    sałata rzymska
    paczka mieszanki sałat z roszponką
    1/2 szklanki startego na wiórki sera żółtego
    6 łyżek majonezu
    łyzeczka musztardy
    oliwa
    sok z 1/2 cytryny
    tymianek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Sałatka cesarska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kromek odcinam skórkę, resztę kroję w kostkę. Rumienię na kilku łyżkach oliwy. Pod koniec smażenia grzanki posypuję szczyptą tymianku.
  • 2. Mięso nacieram solą, pieprzem, tymiankiem. Smażę na rumiano na patelni grillowej, (ale nie koniecznie, może być zwykła patelnia).Studzę, kroję w plastry. Pomidorki opłukuję, przekrawam na pół.
  • 3. Majonez mieszam w miseczce z musztardą, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Sałaty mieszam z pomidorkami, przekładam do salaterki, dodaję mięso i grzanki. Posypuję wiórkami sera i polewam sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować