Salatka Caprese

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sałatka w kolorze włoskiej flagi. Z pokrojonych w plastry i ułożonych na przemian pomidorów oraz mozzarelli, skropionych oliwą i posypanych bazylią. Szybko i smacznie.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kulka mozzarelli
    1 większy pomidor
    kilka czarnych oliwek
    kilka listków świeżej bazylii
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    oliwa z oliwek

Salatka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mozzarellę i pomidora kroimy w plastry i układamy na przemian na talerzu. Na wierzch układamy pokrojone oliwki, listki bazylii. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i polewamy całość oliwą z oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy