Sałatka Caprese

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Włoska klasyka czyli mozarella i pomidory. Niezastąpiony wariant szybkiej kolacji, eleganckiej i lubianej przystawki czy sałatki piknikowo grillowej.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kula mozarelli: 1 sztuka
    - pomidor: 2 sztuki
    - sól i pieprz: 2 szczypty
    - bazylia świeża listki: 0.5 pęczka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - ocet balsamiczny: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Caprese z bazylią 1. Ser odsączam z zalewy, kroję w plastry ( gdy mam kulki mozarelli, wówczas wybieram pomidory koktajlowe, i robię mini koreczki a la caprese), pomidory także kroję w plastry, całość układam na przemian na talerzu. Dekoruję bazylią ( ewentualnie gdy nie ma świeżej, posypuję brzeg talerza suszoną). Serwuję na stół. Osobno podaję pieczywo w koszyczku, oraz stawiam dwie butelki, z oliwą i occtem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sałata Bazylia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować