Sałatka buraczano-mandarynkowa

0 (0 ocen)

Zaskakująco ciekawe i smaczne połączenie smaków

Składniki:

  • 4 mandarynki, 2 średnie buraki, opakowanie rukoli, 2 łyżki orzechów włoskich, 2 łyżki oliwy, ocet balsamiczny

Sałatka buraczano-mandarynkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki owiń w folię aluminiową i piecz do miękkości w temp. 200°C. 3 mandarynki obierz i pokrój w poprzeczne plastry.
  • 2. Umytą rukolę rozłóż na półmisku, skrop octem balsamicznym i układaj na niej naprzemiennie obrane i pokrojone w cienkie plastry buraki i mandarynki.
  • 3. Z jednej mandarynki wyciśnij sok, połącz z oliwą. Polej sałatkę, delikatnie posól i popieprz, posyp posiekanymi orzechami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy