Sałatka bufetowa z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa,pyszna sałatka i dodatkowo owoc granatu dodaje jej tajemniczego smaku.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kasza gryczana: 1 szklanka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - czosnek posiekane zabki: 2 ząbki
    - buraczki ugotowane pokrojone w kostkę: 1 szklanka
    - seler naciowy pokrojony w kostkę - łodygi: 4 sztuki
    - cebula czerwona w plastrach: 2 sztuki
    - natka pietruszki posiekana pęczek: 1 pęczek
    - ser feta: 0.5 opakowania
    - granat: 1 sztuka
    - ocet balsamiczny: 0.25 szklanki
    - Oliwa z oliwek extra virgin: 1 łyżka
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - sol pieprz: 1 szczypta

Sałatka bufetowa z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka bufetowa 1. Wykonanie
    Kaszę gryczaną ugotować w 2 szkl.wody z kostką rosołową i posiekanym czosnkiem.
    Ugotowaną kaszę przełożyć na półmisek dodać dressing i dobrze wymieszać.
    Dodać kolejne składniki buraczki,seler ,cebulę wymieszać.Na koniec dodać ser feta i

    natkę pietruszki już nie mieszać ,posypać granatem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy