Sałatka brokułowa z bekonem i orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Może trochę nietypowe połączenie smaków ale gwarantuję, że sałatka jest pyszna.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 op mrożonych brokułów (ok 800g)

    6 plastrów bekonu parzonego

    4 jajka

    1 szkl kukurydzy konserwowej

    1 szkl siekanych orzechów włoskich

    1/2 czerwonej cebuli

    2-3 łyżki majonezu

    sól, świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka brokułowa z bekonem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić na większe kawałki. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Cebulę posiekać. Jajka ugotować i grubo pokroić. Bekon pokroić w kosteczkę, przesmażyć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

    Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Brokuły Jajka Orzechy Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować