Sałatka Babci Ani

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonała na imprezę

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    Po puszce groszku i białej fasolki
    Biała część pora
    6 jaj
    Szklanka majonezu
    3 łyżki keczupu
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka babci ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w kostkę, pora kroimy w półplasterki, solimy i odstawiamy aż puszczą sok, odciskamy i dodajemy do sałatki. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Groszek i fasolkę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki. Majonez mieszamy z keczupem, sosem zalewamy sałatkę, doprawiamy solą i pieprzem

Porady

Sałatkę najlepiej polać sosem tuż przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować