sałatka

0 (0 ocen)

  • 15 min

na wiosenną kolację

  • 15 min

Składniki:

  • na jedną porcję:

    około 70 g kapusty pekińskiej
    kilka plasterków pomidora
    kilka plasterków ogórka
    1 jajko
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka majonezu
    ząbek czosnku
    sól, pieprz

Sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i siekamy drobno lub przeciskamy przez praskę. Mieszamy z jogurtem i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki.
  • 2. Gotujemy jajko na półtwardo. Warzywa myjemy, kroimy i mieszamy razem. Mieszamy z sosem czosnkowym i dodajemy jajko przekrojone na 4 części.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy