Sałatka kolorowa

4.5 (196 ocen)

  • 20 min

Pyszna i lekka sałatka, która znika w okamgnieniu!

  • 20 min

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
    puszka kukurydzy
    4 jajka
    1 długi ogórek
    3 średnie pomidory
    pęczek natki lub koperku
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka kolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pomidory i ogórki pokroić w kostkę, zieleninkę drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, doprawić i odstawić na ok. 2 godziny. Podawać ze świeżym pieczywem. Warzywa puszczą dużo soku, dzięki czemu sałatka skąpana jest w pysznym sosie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować