Z tuńczykiem i fetą

  • wyświetlono: 1474 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Szybka i prościutka przekąska na wizytę niespodziewanych gości.

IMG_1607 — kopia

Składniki

(na 2 porcje)
pół op.mieszanki sałat
puszka tuńczyka w sosie własnym
15 dag sera feta
kilka czarnych oliwek
nasiona z połowy granatu
4 łyżki śmietanki 30%
2 łyżeczki majonezu
łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Z tuńczykiem i fetą

  • 1. Sałaty umyj, osusz, tuńczyka dokładnie osącz z zalewy. Ser pokrój w drobną kostkę.
  • 2. Przygotuj sos: połącz śmietankę z majonezem i sokiem z cytryny.
  • 3. Na talerzu rozłóż sałaty, na nich kawałki tuńczyka. Posyp fetą, przekrojonymi na pół oliwkami. Polej sosem i udekoruj owocami granatu.
PP_04-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuprzystawkaoliwkiSałatkafetagranat
 

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Śledzie z suszonymi pomidorami i fetą

Niecodzienne bo z dodatkiem sera...

Świderki z tuńczykiem i kukurydzą

Dodane przez: edytaha

Świderki z tuńczykiem i kukurydzą

Pyszne i błyskawiczne danie przygotowane...

Kasza jaglana z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Dodane przez: AnetaJ

Kasza jaglana z tuńczykiem i czerwoną fasolą

To szybki i fajny pomysł na śniadanie,...

sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus

Dodane przez: pati197799

sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus

szybka i smaczna

image-0tm6yts

Dodane przez: ajska

Zapiekanki z jajkiem i fetą

To idealna propozycja na śniadanie....