Sałata z sosem włoskim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny smak sosu włoskiego, cudownie wplata się w smaki warzyw, nadając im orzeźwienie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek sałaty liściastej
    1 strąk czerwonej papryki
    1 cebula czerwona
    1 młoda marchew
    5 szt rzodkiewki
    2 saszetki sosu włoskiego np Folwark

Sałata z sosem włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałata z sosem włoskim 1. Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy (nożem ceramicznym).
    Paprykę kroimy w paski.
    Marchew ścieramy.
    Cebulę kroimy w piórka.
    Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Wszystkie składniki przekładamy do miski i polewamy sosem.
    Przed podaniem, schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy