Sałata z pomarańczami i migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Nigdy nie brakuje mi pomysłów na oryginalną sałatkę.

  • 25 min

Składniki:

  • czerwona sałata
    zielona sałata
    1/2 szkl. śmietany 18-proc.
    duża pomarańcza
    łyżka masła
    3 łyżeczki płatków migdałów
    szczypta cukru
    kilka ziaren czarnego pieprzu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata z pomarańczami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałata z pomarańczami i migdałami 1. Śmietanę doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i cukrem. Schładzamy 15 minut.
  • 2. Liście sałat myjemy, osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki. Filetujemy, przekrawamy i usuwamy pestki. Mieszamy z sałatą.
  • 3. Płatki migdałów podsmażamy na maśle. Osączamy z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem kuchennym. Studzimy.
  • 4. Sałatkę polewamy śmietaną i posypujemy migdałami.

    Pomarańczę można zastąpić grejpfrutem. Do sosu należy wtedy dodać więcej cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Pomarańcze Sałata

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować