Sałata z pieczonym filetem z kurczaka i winogronami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałata z filetem drobiowym, warzywami i słodkim winogronem może być podana na lekką kolację lub zabrana do pracy na drugie śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • sałata masłowa - ½ szt.
    pieczony filet z kurczaka – 1 szt.
    łodygi selera naciowego – 2 szt.
    papryka czerwona – 1/2 szt.
    różowe winogrona – 1 szk.
    posiekany czosnek niedźwiedzi – 2 łyżki
    posiekany szczypior – 4 łyżki

    SOS DO SAŁATY:
    miód - 1 łyżka
    sok pomarańczowy świeżo wyciśnięty - 2 łyżki
    musztarda - 1 łyżka
    olej z pestek winogron - 5 łyżek
    sól morska – do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina

Sałata z pieczonym filetem z kurczaka i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS DO SAŁATY: wszystkie składniki sosu bardzo dokładnie ucieram, aż do uzyskania jednolitej emulsji. Do smaku doprawiam solą morską, świeżo mielonym czarnym pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszam.
  • 2. Sałatę dokładnie myję, osuszam w suszarce do sałaty i rwę na mniejsze kawałki. Pieczony filet z kurczaka kroję na mniejsze kawałki i dodaję do sałaty.
    Seler, paprykę i winogrona myję, osuszam na ręczniku papierowym i kroję na mniejsze kawałki.
  • 3. Całość polewam wcześniej przygotowanym sosem, bardzo delikatnie mieszam i posypuję posiekanym czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Sałata Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować