Sałata z paluszkami rybnymi

4.5 (188 ocen)

  • 15 min

Mix sałat z chrupiącymi paluszkami rybnymi to propozycja na lekką kolację lub lunch. Bardzo prosta w przygotowaniu, zaskakująca w kombinacji smaków.

  • 15 min

Składniki:

  • mix ulubionych sałat np. masłowa, lodowa, rzymska
    ogórek zielony
    pomidor
    Paluszki rybne
    olej
    Sos:
    sos sałatkowy włoski Knorr
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1/ 2 łyżeczki octu winnego
    2 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Paluszki

Sałata z paluszkami rybnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: Wszystkie składniki sosu wymieszać i odstawić na 10 minut.
    Paluszki obsmażyć.
    Sałaty opłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć w misce bądź też na dużym talerzu. Skropić odrobiną sosu.
    Pomidora i ogórka pokroić na plastry i ułożyć na sałatach. Całość skropić jeszcze raz sosem wedle uznania. Na wierzchu układamy paluszki rybne.

Porady

Idealnie smakuje podane z croque monsieur.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Paluszki rybne Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować