Sałata z camembertem w szynce parmeńskiej z gruszką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiąca aromatyczna a zarazem treściwa sałatka idealna na lekki obiad czy kolację .

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Sałata lodowa połowa średniej główki
    Czerwona cebula 1 średnia
    Pomidorki koktajlowe 9 szt
    Camembert 1 szt
    Szynka parmeńska lub szwarcwaldzka 1 opakowanie
    Gruszka 1 szt
    Opcjonalnie orzechy włoskie prażone, garść
    Sos winegret koperkowy

Sałata z camembertem w szynce parmeńskiej z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę podzielić na drobne części.
    Cebulę pokroić w piórka.
    Pomidorki koktajlowe pokroić na 4 części
    Gruszkę umyć, pokroić na plasterki skropić sokiem z cytryny.
    Ser camembert pokroić w plasterki.
    Każdy plasterek szynki przekroić na połowę i owinąć kawałki sera.
    Całość układamy kolejno na talerzu polewając sosem i posypując ewentualnie prażonymi orzechami.

Porady

Ser owinięty szynką można również lekko opiec na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy