Sałata z jajkami i jogurtem

4.5 (183 ocen)

Sałata w nieco odmiennej odsłonie niż tradycyjnie przygotowywana z dodatkiem śmietany.

Składniki:

  • 1 duża główka sałaty głowiastej (może być też rzymska lub lodowa)
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek koperku
    3 jajka ugotowane na twardo
    200 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki octu 10%
    1 łyżka cukru
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Sałata z jajkami i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałata z jajkami i jogurtem 1. Sałatę porwać na kawałki, dodać posiekaną zieleninę, ocet, cukier i 1/2 łyżeczki soli. Wymieszać i pozostawić na co najmniej 1 godzinę. Następnie dodać pokrojone w małą kostkę jajka oraz jogurt. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jogurt Koper Ocet Sałata Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować